Nederlandse Vereniging van Lactatiekundige

Wie is Fransje?

Mijn eerste contact met BorstvoedingGeboren in 1956 en met borstvoeding gevoed. Na de middelbare school verpleegkundige geworden en getrouwd met René. Ik ben moeder van 2 dochters en 2 zonen, die allen lang borstvoeding hebben gehad. Met een parttime baan als verpleegkundige op de kraamafdeling, de verloskamers en gynaecologie, heb ik voor elk kind vele maanden gekolfd. Thuis kregen ze de melk van hun vader, er was geen kinderopvang buiten de deur.

In dezelfde periode was ik vrijwilliger bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en heb ik, gedurende vele jaren, moeders met elkaar in contact gebracht, lessen aan de zorgopleidingen en voorlichting gegeven. Door een auto-ongeluk kwam er een einde aan de verpleegkundige carriere en bracht de hogeschool van Utrecht uitkomst. Met een internationaal post HBO diploma lactatiekundige, is er in 1995 het plan voor een eigen praktijk gemaakt. Sinds 2000 ben ik zelfstandig ondernemer en is er een praktijk en een winkel aan huis. Na een onzekere start met een nieuw beroep en een onbekende manier van hulpverlening is het met het beroep en de bekendheid daarvan, steeds beter gegaan.

Kleine kinderen worden groot in een te snel tempo en beide dochters hebben inmiddels het ouderlijk huis verlaten en hun eigen huishouden gesticht. En toen in 2003 het eerste en in 2004, (2006 en 2008) de andere kleinkinderen geboren werden, was daar de motivatie om weer te gaan leren en opnieuw op examen te gaan, want 10 jaar zijn snel om.

De vrouwen op mijn logo symboliseren de vrouw als moeder(oma)(dochter) en de vrouw als verpleegkundige, professionele hulpverlener en ervaringsdeskundige/vrijwilliger.

Site door ShantiMedia
Copyright 2009 - 2019 Fransje De Koning